פירות ספק ערלה

חדשות כיפה רבני כושרות 17/06/20 22:11 כה בסיון התשפ

שאלה

בס"ד

בפירות: תפוח, נקטרינות, מנגו, אפרסק, דובדבנים, ענבים

יש בעיה של ערלה כלומר אם קנו במקום שלא בטוח שיש להם תעודת כשרות פירות אלו, מותר לאכול אותם?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

בפרי עץ תמיד יכול להיות ערלה, אם גדל על עץ בן פחות משלש שנים. בימינו נושא העתקת עצים התפתח ומצוי יותר שיהיו עצים שמבחינת ההלכה יהיו בשנות הערלה אך יתנו פירות לרוב.

בדיעבד יש מהפוסקים שאסרו מחמת הספק, אך רבים הקלו בזה. לכתחילה אין ספק שטוב ורצוי לקנות דווקא במקום עם פיקוח כשרותי. גם מבחינה מוסרית ראוי לתמוך במי שמוכן לשלם עוד כמה שקלים כדי לא להכשיל את הרבים בטבל וערלה.

בברכה

יצחק דביר