פירוש שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/11/19 10:52 כו בחשון התשפ

שאלה

אפשר בבקשה לעזור לי בפירוש השם פינחס

ומה לעשות אם אני מרגיש שאני לא מתקדם בחיים בגלל השם?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פינחס הוא בנו של אלעזר ונכדו של אהרון הכהן.

פנחס היה נמרץ וקנאי לכבוד ד'. חז"ל אומרים: 'פנחס הוא אליהו' - שניהם פעלו בקנאות נמרצת נגד חוטאים שפגעו בעם ישראל.

באשר להרגשה שלך, כשאדם מרגיש שהוא לא מתקדם, עליו לברר מה חוסם אותו. אנחנו משקרים לעצמנו שהשם שלנו עוצר אותנו מפני שמחשבה זו יוצרת אשליה שאם רק נשנה את השם (זה קל מאוד) נוכל להתקדם בקלות בחיים. זו טעות, שם לא עוצר אדם אלא דברים אחרים עמוקים יותר. במקום להיתפס לשם, תעשה בירור עמוק ויסודי כדי לגלות מה באמת עוצר אותך בחיים. לאחר שתגלה מה עוצר אותך בחיים תצטרך לעשות את השינויים הנדרשים. זה קשה מאוד אבל רק בשינוי אמתי תפתח לעצמך אפשרות להתקדם בחיים לא בשינוי שם.

קשה מאוד לעשות בירור כזה לבד. קשה וכמעט בלתי אפשרי שאדם יברר בכנות את הקשיים שחוסמים אותו. אני ממליץ לך להיעזר בפסיכולוג.