פירוש חלומות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/04/18 20:37 טו באייר התשעח

שאלה

חלמתי שאחותי קוראת בכף יד או משהו באזור הזה (היא לא עוסקת בזה במציאות)

ואומרת לי שבחודש מסוים , היא ציינה את החודש, מישהי קרובה אליי(מהמשפחה הגרעינית) תמות, ואז בחלום כביכול הוכחתי לה שהקריאה הזו היא שקר כי היא מראה שכל פעם מישהו אחר ימות

מה אומר החלום הזה? האם הוא סתמי? או שמפרש לחיים ארוכים אצל זו שמדובר עליה למרות שהמוות לא באמת התרחש בחלום?

תשובה

לשואלת שלום

פירושי חלומות הוא תחום נרחב, ואמרו חכמים בתלמוד ש'התגשמות' החלום מקבלת כח מהפרשנות עצמה. על כן צריך לפרש באופן חיובי את חלומותינו.

המוות בחלום יכול לסמל סוף שאחריו מגיעה התחלה חדשה. יכול לסמל התחדשות, צמיחה, שחרור, דרך חדשה.

מאחל לך ולכל משפחתך אריכות ימים והתחדשות בקשר!