פדיון שבויים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/07/19 12:15 ד בתמוז התשעט

שאלה

שלום,

רציתי לדעת למה אין שום רבנים גדולים מהציונות הדתית, שיוצאים לעם ונותנים הוראה להתפלל עבור אברה מנגיסטו? מה עם מצוות פדיון שבויים ?? למה על הרב וישלצקי זצ"ל הרבנים ביקשו שיתפללו עבורו וכו ואילו על אברה מנגיסטו כלום דוממים? האם תורתינו תורת החיים פתאום מצטמצמת רק לשאלות על שטחים ותקציבים? איפה ההנהגה הרבנית שתצעק ותפעל גם בעוולות חברתיות אחרות?

תשובה

בסד

שלום וברכה

שאלתך חשובה ונכונה. צריך לעורר רחמי שמים על אברה. צריך גוף או אנשים שיפעלו לעורר את המודעות בנושא שלצערינו בגלל הנסיבות המסובכות שלו לא ידוע מספיק. אפילו שני החיילים הדר ושאול המקרה שלהם ידוע ולכן יודעם להתפלל עליהם. לכן חשוב להעלות את הנושא למודעות.

יש לציין שאין להשוות בין אנשים. כל אחד יש לו את תפקידו ומשימתו. יש כאלו שכל ישראל צריכים להם ויש כאלו שמשפיעים רק לסביבה קרובה. כך שההשואה בין אנשים אינם במקומה.

אבל ברור שיש צורך לפעול לטובת כל אחד מישראל להצילו מיד שוביו להחזירו לעמו ומולדתו.

בברכת התורה והארת

יהודה הלוי עמיחי