פדיון הבן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/11/19 10:14 א בכסלו התשפ

שאלה

היי

בננו הבכור נולד בז חשון ב8 בבוקר

לפי החישוב המקובל יש לערוך את הפדיון החל מרביעי (ו כסלו) בלילה(כלומר ז כסלו)

עד חמישי צהריים.

השאלה שלי היא- האם ניתן לדחות בכמה שעות לחמישי לאחר צאת הכוכבים מתוך התחשבות במשפחות שיותר קל להם להגיע בחמישי בלילה ולא ברביעי

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבכור במשפחה.

הפדיון צריך להעשות ביום ה' ז' כסלו, בשעות היום. בני אשכנז לא עושים פדיון בלילה (מלבד מוצאי שבת וכדו'). אבל גם בני ספרד לא דוחים את הברית לאור ליום ו', אלא עושים ביום ה' הוא או באור ליום ה'.

בברכת מזל טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ