פגם הברית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/05/21 00:34 כא באייר התשפא

שאלה

שלום לכבוד הרב.

לצערי הרב אני כבר הרבה מאוד זמן פוגם בברית... לפעמים יותר ולפעמים פחות אבל אני לא מצליח להפסיק. מידי פעם אני עושה שיחה עם בורא עולם ומקבל על עצמי תשובה אבל נופל שוב.

אתמול הייתה לי שיחה עם תלמיד חכם על העולם הבא ותשובה ושתמיד אפשר לתקן. אחרי השיחה הזו חזרתי הבייתה ודיברתי הרבה עם השם. התחרטתי מאוד על כל מה שעשיתי וקיבלתי על עצמי תשובה אמיתית מהלב. הרגשתי שהפעם זה באמת שונה ושזהו, הפסקתי לפגום בברית. (דבר שמאוד השפיע עליי היה גם הפחד מהעונשים על עוון זה בעולם הבא...)

אך לצערי הרב היצר הרע גרם לי שוב פעם לפגום בברית היום... פעמיים... בבוקר ובערב... אני כל כך מצטער ולא יודע מה לעשות.. כל התשובה והרצון שהיו לי הלכו לפח?

אני כותב את שאלה זו אחרי שיחה נוספת עם בורא עולם וקבלת תשובה. אבל אני לא יודע מה לעשות.. איך לא ליפול שוב?

שאלה שמאוד מפריעה לי גם זה האם מה שעשיתי אתמול כביכול לא נחשב כי נפלתי שוב? הרגשתי שזה באמת שונה ונפלתי לצערי שוב... אני באמת לא יודע מה לעשות כבר שום דבר לא עוזר לי... אני מאוד מפחד שחלילה התשובה שעשיתי לא נחשבת כי אם דבר כזה שהתכוונתי אליו לא עוזר אז מה כן?

אני רוצה להפסיק עם העולם הזה ולהיטהר ממנו לגמרי. ממש ממש לגמרי כאילו לא פגמתי מעולם. זה אפשרי? מה לעשות?

יש דרך לתקן את עוון זה ולא להיענש עליו..? קראתי את מה שכותבים עליו ואת מה שכותבים על אחד שפוגם ומאוד קשה לי עם זה. אני מאוד רוצה להימנע מזה. קשה לי עם המחשבה שזה בלתי נמנע. מה אפשר לעשות כדי לתקן?

תודה רבה לכבוד הרב

תשובה

שלום אח יקר.

חס וחלילה חס ושלום.

התשובה שעשית אתמול (ובכל הפעמים הקודמות) היא יקרה וחשובה בעיני ה'. הוא שמח בה ובך. והיא לא הולכת ולא תלך לעולם לאיבוד.

הדרך היחידה לאבד דברים טובים, ובמיוחד תשובה, זה להתחרט על כך.

אבל אתה כמובן לא מתחרט על התשובה שעשית. להיפך. אתה מאוד שמח בה ורוצה בה.

הרי זה מי שאתה באמת - ההוא שעשה את התשובה. ההוא ששונא את החטא. ההוא שכל כך רוצה להיות טוב ולעזוב את הרע. זה אתה האמיתי.

הנפילות הן קליפות וכיסויים, אמנם לא טובים ומכאיבים, אבל הם לא המהות האמיתית שלך.

את הדברים הנ"ל אתה צרך לשנן לעצמך ולהעמיק במשמעות שלהם בלי סוף.

לא משנה כמה נפילות עוד תהיינה חס וחלילה, הרצון שלך לטוב, הצער הגדול שלך על החטאים, והסלידה שלך מהם, הם העיקר והם המהות.

"כל העובר עבירה ומתבייש בה, מוחלין לו על כך עוונותיו". זה נאמר בדיוק עליך.

התשובה היא אוצר גדול, שמאפשר לנו לתקן באמת את החטאים. והתשובה שלך היא תשובת אמת, כפי שניכר מדבריך.

יתר על כן, כל הצלחה שנראית לך הכי קטנה, היא גדולה ויקרה בעיני ה'. היא גדולה יותר מכל מצווה. והיא לאין ערוך יותר משמעותית מכל נפילה רגעית.

אחרי כל זה, צריך כמובן לעשות גם צעדים מעשיים בכדי למעט את אפשרות החטא.

אני מציע לך לקרוא בעיון את התשובות הבאות ואת התשובות המוזכרות בתוכן, וכן להשתדל להשיג את הספר 'אשיב ממצולות' של הרב יהושע שפירא.

https://katzr.net/8fec44

https://katzr.net/1f3004

אם אתה מרגיש צורך, אפשר גם לנסות להתייעץ עם המכון הישראלי למשפחה, או דרך אתר 'עבודה בעיניים'.

מוזמן להמשיך לכתוב ואנסה לעזור

כל טוב ובהצלחה רבה