פגם הברית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/02/20 14:47 ז בשבט התשפ

שאלה

יש לי העיה של פגם הברית ואני לא מצליח לשמור את הברית יותר משבוע ועל 40 יום אין מה לדבר.

אני כל הזמן מצפה לזה שסבא שלי ז"ל שהיינו קשורים מאוד אחד לשני יתגלה לי בחלום ונדבר על הכל עם העולם הזה מה שהיה ומה יהיה.

כשאני אשמור 40 יום את הברית מה אני ארגיש מה מרגישים? אני רותה להרגיש תמיד קדושה ורחוניות והתגלויות בחלומות.

האם אחרי שאני אשמור 40 יום את הברית אני ארגיש זאת?

מה מרגישים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין אפשרות להרגיש קדושה ורוחניות אלא לאחר שאדם עוסק בתורה ומצוות, בדבקות גדולה וביראת שמים מלאה.

היהדות איננה רוצה ואיננה ממליצה על כך שיהודי יקבל השראות רוחניות חיצוניות, אלא מתוך תורה, מצוות ועמל רב. על כן אם אתה רוצה לזכות לקדושה, כדאי להתאמץ בדברים שהזכרתי.

לעניין שמירת הברית זה דבר חשוב ביותר, אפילו את תצליח ארבעים יום זה עדיין לא מזכה אלא בלמוד תורה וקיום מצוות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ