פגם הברית - חברה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/06/21 16:16 כד בסיון התשפא

שאלה

האלן רציתי לשתף משהו קצת אישי אני אשמח לעזרה ועצה טובה

אני זמן רב שומר על הברית קרוב לשישה חודשים בלי שפגמתי ביכלל והרגשתי ממש טוב ככה

בזמן האחרון נכנסה לי חברה לחיים ואיתה יש לי סיטוציות אינטימיות שלצערי אני פוגם ..

סתם ככה לבד אני לא פוגם בברית אלה רק שאני איתה

מצד אחד אני מרגיש אחרי זה ממש רע עם עצמי , עובר לי בראש מה ה`הביא לי מישהי לחיים ואז אני פוגם בברית איתה ? ואני באמת רוצה לדעת מה לעשות אני אשמח לעצה טובה מה לעשות אני לא רוצה לפגום ואני באמת מרגיש עם זה רע אחרי זה אבל מה לעשות תודה

תשובה

שלום

ראשית זה ממש מדהים מה שאתה מתאר שהצלחת כל כך הרבה זמן לעמוד בניסיון, זה דבר גדול, ובעיקר מעיד על מעלתך הגדולה. תשמח מאוד בהצלחה הזאת

לגבי ההתמודדות העכשווית, אני חושב שגם לך די ברור מה צריך לעשות. המציאות הזאת של חברה ושל קירבה אבל בלי להיות נשואים, היא מציאות מאוד בעייתית, ובפועל גם מביאה אותה לנפילות.

לכן מה שהכי נכון, עם כל הכאב והקושי, זה להיפרד. בע"ה אם בעתיד יהיה נכון, תבנו קשר אמיתי.

בינתיים, גם אם אתם עוד לא נפרדים, תתאמצו להקפיד על הלכות ייחוד, ובוודאי על שמירת נגיעה, וכמה שפחות להגיע למציאות שמזמינות נפילות.

בהצלחה רבה