פאות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/09/19 12:12 ד באלול התשעט

שאלה

אני בן 15 ואני לא אוהב שהפאות שלי עד העצם אני תמיד ממש מקצר אותם כי ככה אני אוהב

אני לא נותן להם לגדול.. זה בסדר?

מה הטעם של פאות והאם זה כול כך חשוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה אוסרת על השחתת פאת הראש. אין אנו יודעים טעמי מצוות, אבל אפשר להסביר שזו צורה של יהודי שלא משחית את הפאות (יש הסברים נוספים במדרשים ובזוהר). מכיוון שזה דין התורה להשאיר פאה, על כן אין זה נתון בבחירת האדם, אלא כך צוה עלינו בוראנו. אין צורך להשאיר פאות עבות במיוחד, אלא צריך רק שלא לגלח או לספר את הפאות, ואם אתה משאיר גודל 2-3 במכונת התספורת הדבר מספיק.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ