על הרצון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/07/19 11:36 כו בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב

אני בחורה חוזרת בתשובה מגיל צעיר ב"ה.

וכבר מספר שנים טובות שעבודת ה' היא חלק מהותי מאוד בחיים שלי.

זו אולי שאלה גדולה ואולי אין לה תשובה פשוטה אבל אני יותר מאשמח לתשובה הכי מפורטת שאפשר והפניה למקומות רלוונטיים.

אני מרגישה שאני רוצה לרצות להיות קרובה לקב"ה, אבל רצון באופן פשוט אין לי .

מה שמצחיק שמאוד קל לי ליישם הלכות, ואפילו ללמוד הלכות. משום מה להיות במדרשה, ולהשקיע בזה בצורה רצינית מרגיש לי אחרת מאוד. אני רוצה להיות במקום הזה אבל הוא מגיע רק לעתים. פתאום יש רצון והתרגשות ואני קונה ספרים ומרגישה שסוף סוף שזה קרה ופתאום זה פוחת ופוחת .. זה מאוד מאוד לא פשוט לי. אני גםשואלת את עצמי מה הקב"ה מצפה ממני במקומות האלה?

שאלה מורכבת יותר כתוצאה מזה, זה איזה בחור ואיזה בית אני מחפשת כשאני מרגישה ככה? לפעמים אני מרגישה שאך ורק בחור ישיבה שלא עוזב את הישיבה ולפעמים אני מבולבלת ..

מקווה שלא התבלבלתם יחד איתי, ושיהיה רק טוב לכולם! תודה לעונה!!

תשובה

שלום וברכה

האם את מוכנה להיכנס למסע של בית מדרש לשאלה זו ?

אשמח אם תקראי את http://www.gal-ed.co.il/bnei-akiva/vf/ib_items/21287/r-yuval.doc

ולאחר מכן - תשובי ונדון בשאלה המצוינת שלך.

כל טוב ושמחה