עלייה לבית העלמין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/06/22 06:53 ג בסיון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לסבא שלי ז"ל אזכרה שנתיים והיום עולים בבוקר לבין העלמין , נורא קשה לי החוויה הזו ומצד שני אני מרגישה שאם אני לא אעלה לקבר יהיה לי ייסורי מצפון שלא כיבדתי אותו ביום אחד בשנה האם זה לא יכבד אם לא אעלה לקבר ? הייתי אתמול באזכרה בסעודת המיצווה רציתי לדעת את רמת החשיבות לעלייה לקבר עבור הניפטר תודה מראש

תשובה

שלום

יש חשיבות בעצם העלייה לקבר ביום השנה, אבל לא דווקא בעלייה שלך (ובמיוחד שמדובר בסבא ולא בהורה).

על כן, אין לך שום חובה לעלות, ובוודאי אם זה קשה לך.

אדרבה, אם באותו יום את נותנת צדקה, גומלת חסד, תורמת ללימוד תורה או קוראת תהילים לעילוי נשמתו, יש לזה מעלה וחשיבות גדולה, לא פחות (ואולי אפילו יותר) מאשר העלייה לקבר.

כל טוב ובשורות טובות