עלבון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/05/20 10:49 יח באייר התשפ

שאלה

אם מישהו מעליב מישהו ופוגע לו ברגשות מותר להעליב אותו בחזרה כדי לפגוע בו באותה צורה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בפירוש לא!

אנחנו שומרים על ערכי התורה והמוסר גם כאשר מישהו אחר לא שומר עליהם.

יש מקרים שראוי להעניש את מי שפגע בי או שהוא חייב לפצות אותי.

במקרה כזה צריך לפנות לבית הדין - כי רק בי"ד יכול להעניש אדם.

כאן המקום לצטט דברי חכמים (שבת פח: גיטין לו:):

"הנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים, עושים מאהבה ושמחים בייסורים,

עליהם הכתוב אומר: 'ואוהביו כצאת השמש בגבורתו'".