עיתים לתורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/06/20 11:20 כה בסיון התשפ

שאלה

שלום רב כבוד הרב

קבעתי עיתים לתורה

בבוקר 06:40-07:40

לילה 20:30-21:30

1. האם זה בסדר שבבוקר אני לומד לפני תפילת שחרית ולא אחריה(כמתבקש בקיצור שולחן ערוך)

2.יש ימים שאני לא יכול ללמוד את כל השעה שקבעתי בגלל עבודה והתחייבויות כאלה ואחרות אך אני מקפיד ללמוד הלכה שתיים שלוש או 2 מקרא 1 תרגום ורשי(בבוקר) ואז להמשיך להתחייבויות ואם מסתדר אז עוד הלכה ועוד 2 מקרא 1 תרגום עם רשי.

האם זה בסדר ? יש המלצה לשיפור?

תודה מעומק הלב יישר כוח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. אפשר ללמוד לפני התפילה, ובלבד שתגיד ברכות התורה והשחר לפני הלימוד.

2. יישר כחך, אתה הולך בדרך ישרה וטובה. ואולי תוכל לקבוע עם חבר כדי שהתורה תשאר, וכפי שחז"ל אומרים "למוצאיהם" ויש לקרוא "למוציאהם". מכאן שמעלת התורה היא בהוצא בפה, ולכן אם אתה מוצא חברותא בודאי עדיף ואם לו קרא את הדברים בקול נמוך.

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ