עיקוב בזוגיות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/07/22 12:09 א באב התשפב

שאלה

לפני כשבע שניםפניתי לאיש קבלה שאני לא זוכרת את שמו ובקשתי קמים בשביל שלושה בנים שלי ומאז שלושתם תקועים ללא זוגיות.הם יוצאים הרבה אבל תמיד אומרים להם לא.שני בנים חזרו בתשובה כבר לפני שנתיים .אני כבר התייאשתי.הבן הגדול שרון בן 46.הבן טל בן 42.לומד בישיבה.הבן גלעדבן 33 והוא חרדי.אשמח מאד מאד אם תוכל לעזור לי

תשובה

שלום

אני לא חושב שהכיוון הנכון הוא קמיעות.

אנחנו לא יודעים למה הקב"ה מציב בפנינו אתגרים וקשיים בחיים, זה יכול להיות מכל מיני סיבות ולשם כל מיני מטרות.

מה שאנחנו כן יכולים לעשות זה את הדברים הבאים:

תשובה - לראות מה אפשר להתקדם עוד קצת בחיים מבחינה רוחנית - במידות טובות, בקדושה ובדברים נוספים.

תפילה - פשוט לדבר עם הקב"ה ולשפוך שיח לפניו. במזמורי תהלים או בשפה שלכם.

צדקה - להיות צינורות להשפיע טוב לאנשים אחרים. זה יכול להיות בכסף ויכול להיות במעשי חסד.

השתדלות - לחשוב ולהתייעץ מה הדרך המעשית הנכונה להתקדם עם כל אחד מהם. זה כולל פניה לאנשי מקצוע מתחום הטיפול הרגשי שיעזרו לזהות מה חוסם, וגם פניה לשדכנים או שדכניות מקצועיים שאולי יוכלו לסייע להציע הצעות טובות.

בע"ה בזכות ההתקדמות שלכם הקב"ה ישפיע עליכם כל טוב

בהצלחה רבה