עין הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/07/14 23:59 ז בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב,

לאחרונה קרו לי כל מיני דברים (צרות). יש לי הרגשה שזה לא מקרי.באוגוסט 2013 הייתי בחופשה בחו''ל ושברתי רגל. מלפני שלושה חודשים הייתה לי תאונת דרכים שקרתה לא באשמתי(רכב נכנס בי מארוחה). מלפני שבועיים קרה אותו דבר, אותה תאונה, רק הרבה יותר רצינית. רכב גדול נכנס מאחורה והרכב שלי מושבת.

אני מרגישה שיש עלי עיו הרע.מה עלי לעשות?

אודה על התשובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שני כללים מרכזיים נגד עין הרע:
1. עין הרע היא תוצאה של קנאה של אחרים.
ראוותנות - להראות לאחרים כל דבר טוב שיש לי, מעוררת קנאה. כדי למנוע עין הרע צריך לחיות בצניעות ולהסתפק במועט. להצניע ולא להתגאות ולהראות את הדברים הטובים שיש לנו.

2. "מאן דלא קפיד - לא קפדין בהדיה" (פסחים קט) כלומר "מי שאינו מקפיד (חושש-מעין הרע) לא מקפידים עליו (אינו ניזוק מעין הרע)". לכן תשתדלי להתרחק ממחשבות על עין הרע.

עוד דברים פשוטים ויפים בנושא מצאתי בקישור:

http://www.mako.co.il/spirituality-popular_culture/weekly-answer/Article-49ceebf20df9421004.htm