עין הרע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/11/18 11:37 יט בכסלו התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב. אני נשואה מזה שנתיים ויש לי בעיה הורמונלית שמונעת ממני מלהכנס להריון. בעלי פורה ביותר. עברנו מספר טיפולים ללא הצלחה לעכשיו עוברים לטיפולים הפריה חוץ גופית. ביקרתי אצל רב שאמר שיש עליי עין הרע ודיבר גם על רוח רעה לא כל כך הבנתי אותו. הוא הביא לי דפים לשרוף במשך 40 ימים. לא כל כך הקפדתי בכל יום. במהלך התקופה הזאת פוטרתי מהעבודה ולאחר מכן שברתי את הרגל מה שדחה לנו את הטיפולים. השאלה שלי היא איך אני יודעת אם יש עליי עין הרע או שזה בכלל כישוף או רוח רעה. איך אני אדע מה זה בדיוק. ואיך אני יכולה להסיר את זה. היה לי הרבה מזל רע בשנים האחרונות ואני לא מבינה ממה זה נובע. תודה מראש

תשובה

שלום.

אני לא יודע מי הרב הזה שאמר לך.

אני מכיר הרבה רבנים. מעולם לא שמעתי על הוראות כאלה.

אין עלייך כישוף ולא רוח רעה ולא עין הרע.

יש ניסיונות בחיים ויש קשיים. התפקיד שלנו זה להתמודד איתם ולעבוד את ה' בשמחה.

כשקורה לנו משהו לא טוב, זה יכול לעורר אותנו לתקן את דרכינו ולהוסיף התחזקות בעבודת ה'. תיקון מה שאפשר לתקן זה לא אומר שאנחנו יודעים למה קרה מה שקרה, אלא פשוט זה מעורר אותנו.

לכן תעשו את הטיפולים לפי מה שממליצים הרופאים (בנושא הזה כדאי מאוד להיות מתואמים מול מכון פועה, כדי שהכל ייעשה על פי ההלכה - 02-6515050), תתאמצי לצאת מהמחשבות השליליות. תשקיעו בשמחה בזוגיות.

בעזרת ה' תזכו לבשורות טובות במהרה.

כל טוב