עין הרע מרווקים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/04/20 13:27 ו באייר התשפ

שאלה

האם יש איזו אמונה או מנהג שבו רווקים מבוגרים לא ינכחו בעת החופה?

אני בת 29 ורואה כבר את גיל 30 בא אלי בצעדי ענק. עושה את כל ההשתדלות למצוא את בן זוגי, ואפילו לא מזמן כמעט הגיע הרגע שלי ואז זה בוטל. בשנתיים האחרונות בני דודי התחתנו ושמתי לב שאיכשהו תמיד בעת החופה דואגים לתת לי משימה או לקרוא לי לבחוץ (כן אני הנכדה הגדולה ולא נשואה).

אם יש מנהג שכזה או עניין הייתי שמחה לדעת ומראש למנוע מעצמי את אי הנעימות. כי כנראה שאנשים לא מבינים כמה קשה הגזרה הזו ולא יודעים לנהוג בנו באדיבות ובנועם

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכה ותפילה שייפתחו בפנייך שערי זיווג.

אין מנהג כזה.

אם כבר - להפך.

בעולם הסגולות מאמינים שדווקא שותפות פותחת שערים, כגון קוועטר בברית לזוג שעוד אין לו ילדים וכדו'.

ובכלל,

בעולם הסגולות מוצאים מענה מאוד מאוד קטן.

ומציע לקרוא את זה:

https://bit.ly/2z1dLJR

כל טוב ובשרי לנו שמחות