עזרה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/12/19 16:02 יז בכסלו התשפ

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב ויום טוב,

אשמח אם תענה לי במהירות........:)

הובחנתי בocd

הפסיכיאטרית הביאה לי כדורים למינון המחלה.

האם אפשר לקחת כדורים אלו??(מבחינת כשרות ובכללי)

אחת הסיבות שלקחו אותי לרופא הייתה בגלל ההתחזקות שלי .

אני גם נורא מפחדת לקחת את הכדורים

אני מפחדת שבגלל הכדורים לא ארצה להמשיך להתחזק,ללכת לשיעורים ....

אני מפחדת שאני אפסיק להאמין (לחזור להיות חילונית).

אשמח לעזרה דחופה ולעצה.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוכה הבאה.

החששות שלך מאוד מובנות. יש פחדים.

גם כשועשים את הדבר הנכון - לוקחים כדורים כשצריך, יכולים להתפתח דברים לכיוונים שונים.

וזה כמובן גם נכון בכיוון ההפוך: אם עושים את הדבר הלא נכון, ולא לוקחים את הכדורים, בוודאי שיכולים להתפתח דברים לכיוונים שונים.

אז מה עושים מול הפחדים ?

מתקדמים אט אט.

לא עושים דברים קיצוניים. לא שפע של כדורים; ומצד שני, לא הימנעות מלקחת כדורים.

מצייתים להוראות הרופא ומקשיבים קשב פנימי לעצמנו - וחשים ויודעים עד כמה זה מיטיב לנו, ומה השלב שממנו זה לא טוב.

לוקח זמן להגיע לאיזון בטיפול בכל סוג של כדורים, והדבר הטוב ביותר הוא לשתף פעולה עם החיפוש אחר המינון הנכון, להיות סבלני, להתמיד - ועל ידי כך להיגאל מהמצוקה למקום טוב יותר.

כל טוב