עומק הבחירה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/05/22 21:21 ב באייר התשפב

שאלה

שלום הרב!

לאחרונה אני מנסה לברר את עומק הבחירה שלי בעבודת ה', ביהדות.

אני מנסה לחשוב-

הרי בלי אמת, בלי מטרה ברורה אין למה לחיות. והאמת של היהדות לא ניתנת להגדרה במילים בניגוד לשאר האמיתות. מה שהופך אותה לבלתי ניתנת לחקירה, או לאישור, שזו האמת. (וגם לא ניתן להוכיח שזה שקר)

אז אולי כל הסיבה שלי לבחור ביהדות זה פשוט כי בניגוד לשאר האמיתות לא הוכח שהיא שקר? ואז יש במה להיאחז?

אני מרגישה שכשאין לי אמת- אין לי למה לחיות. הכל מבולבל, חסר טעם וכו...

אז אולי הסיבה שאני בוחרת ביהדות זה כדי שיהיה לי בשביל מה לחיות? ובגלל שזה הדבר היחיד שלא הוכח כשקר אני נאחזת בזה כתקווה לאמת?

זה נשמע מסובך, ניסיתי להסביר את עצמי כמה שיותר. השאלה לא נשאלה כהתפלספות אלא כי זה באמת משפיע עליי, על עבודת ה' שלי. מאיפה נובעת הבחירה בעבודת ה'.

תודה רבה!

תשובה

האמונה היהודית מתנת לחקירה לאישור ולאימות.

הרבה ספרים עסקו וחקרו בזה.

למשל ספר הכוזרי.

אבל לפני החקירות צריך ללמוד איך יודעים מהי אמת?

ממליץ לקרא את הספר של הרב יוסף קלנר: הקריטריון לאמת.

בברכה

דני ארגמן

אשמח להסביר בטלפון 0527710491