עולם הבא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/05/21 10:46 כ באייר התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום,

רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לעולם הבא:

1. אם בעולם הזה חזרתי בתשובה מראים לי את העבירות והחטאים שחטאתי כאן בעולם הזה לאורך כל החיים שלי?

2. האם בני משפחה נפגשים למעלה?

תשובה

שלום

1. זה תלוי ברמת התשובה.

על תשובה מיראה כתוב ש'זדונות נעשים לו כשגגות' ולכן זה עדיין ייחשב לו כשוגג (שזה חטא ברמה מסוימת, אבל לאין ערוך יותר קטן ממזיד).

על תשובה מאהבה כתוב ש'זדונות נעשים לו כזכויות', ולכן האדם ממש ישמח כשיראו לו את אותם המעשים, כי הוא תיקן אותן באופן שזה כבר זכויות.

באופן כללי התשובה היא דבר חזק וודאי, שמתקן את מעשי העבר. זה הפלא המיוחד שבה. ולכן אחרי התשובה, אדם צריך להתמלא בשמחה ובעוז, ולהתקדם.

2. אני לא יודע. אין לנו באמת תפיסה והבנה במהות עולם הנשמות.

כל טוב