עולם הבא, סבא, וברית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/06/20 16:21 יג בסיון התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום,

סבא שלי ז"ל נפטר לפני קצת יותר משנתיים ממחלת הסרטן ואני הייתי בצבא עדיין ובגלל שהייתי בצבא אז לא כל כך חשבתי על זה,

ועכשיו שאני משוחרר הכל נופל עליי בבום , המוות של סבא שלי ז"ל והכל אני פוגם בברית שלי בלי הפסקה ולא מצליח להפסיק בעיקר בתקופה הזאת וגם עוד בצבא ולפני הצבא לא הצלחתי להפסיק ולשמור 40 יום.

מאז שהתחפששתי אני כבר 4 חודשים בבית הולך לישון בסביבות 4 , 5 וקם בסביבות ממוצע 2 , אני לא עובד , אין לי בת זוג , אני אוכל כל היום ומשמין וכל הזמן אני פוגם בברית שלי ומשחית את זרעי לבטלה למרות שאני מנסה להפסיק.

1. האם אם אני אקיים תורה מצוות ומעשים טובים בעולם הזה אז אני אזכה לגן עדן בעולם הבא?

2. אם אני אזכה לגן עדן העולם הבא יש מצב שאני יוכל להיות עם סבא שלי ז"ל ? פשוט להיות איתו , לשבת ללמוד איתו תורה ולדבר איתו על הכל, ובאמת שזה החלום הכי גדול שלי ורק הקב"ה יודע מה אני מרגיש.

3. אם אני אשמור את הברית 40 יום ארגיש יותר קדושה? רוחניות? שמחה? אני ארגיש שדברין מסתדרים לי?

כמו עבודה שהשם ישלח לי זה ממש חשוב לי.

תשובה

שלום

אני מבין את האובדן שלך ואת כאבך, וגם את ההתמודדות שלך.

א. כן

ב. אכן משמע מרבותינו שהנשמה משתעשעת עם הצדיקים

ג. יתכן שתרגיש את התחושות הטובות שכתבת, ויתכן שתרגיש להיפך. ההלכה אינה כלי להרגשה טובה אלא היא האמת, ולכן יש לעשותה. ההרגשה הטובה באה לאחר תהליך ועמקות.

עצתי לך היא להפסיק לחשוב על העבירה הזו, אלא להתמקד בלימוד תורה בישיבה קרובה לביתך. ואם נפלת, קום עשה תשובה ותמשיך ללמוד מבלי לשקוע במה שקרה.

יתכן שיהיה טוב עבורך למצוא רב שמכיר אותך שיוכל ללוותך בשחרור ובחיים החדשים.

בהצלחה