עודף כסף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/08/19 23:53 י באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אכלתי היום מאכל-מה שעלה 16 שקלים.

שילמתי למוכר ב2 מטבעות של 10 וכנראה היה חסר לו בקופה מטבעות ששוות ל4 שקל (העודף).

המוכר שאל אותי אם יש לי שקל כדי שיוכל להביא לי מטבע של 5. עניתי שאין לי (לא היה לי). ולאחר מכן הביא לי המוכר מטבע של 5 שקל (נחשב כאילו ״לקחתי ממנו בהסכמה״ שקל אחד).

תכננתי לפרוט את המטבע במכולת הקרובה אך שכחתי מכך.

לאחר שחזרתי הביתה הרגשתי צורך לעשות משהו עם השקל כי קיבלתי אותו ״עודף״ מעבר למה שהייתי צריך לקבל.

האם תרומת שקל לצדקה היא הפתרון? מאחר והמוכר ידע כי יהיה לי שקל עודף, אך עדיין מרגיש לי שהעניין היה יכול להמנע.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שיש לך רגישות גדולה לכספי הזולת.

המוכר ידע על כך שהחזיר לך שקל יותר, הוא החליט להוריד לך במחיר, הייתה לו נתינה גמורה שהמוצר ימכר ב 15ש"ח. על כן אין כל חשש ואינך צריך לתת 1 ש"ח לצדקה, אבל אם עדיין אתה חושש אתה יכול לתת שקל זה לצרכי רבים (צדקה) ותבורך מפי עליון

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ