עוגיות פרווה עם חלבי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/07/19 21:49 א בתמוז התשעט

שאלה

שלום,

אם היו עוגיות יבשות חלביות (בקלאווה) באותו מגש עם עוגיות פרווה יבשות, שבמהלך שהותן במגש, הן נגעו אחד בשני, אבל לאחר מכן הפרדנו את העוגיות לפי הסוג שלהם. מה דינן של העוגיות הפרווה - האם הם נהפכו לחלבי? האם ניתן לאוכלן לאחר בשר?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם העוגיות נגעו ואפשר שפרורים עברו מעוגיה חלבית ודבקו בעוגיה פרווה, יש לחשוש שעל עוגיות הפרווה יש פירורים של עוגיות חלביות.

ברור שאסור לאכול פירורים של עוגיות חלביות אחרי בשר.

אין כאן דין של ביטול ברוב מפני שהפירורים מהעוגיות החלביות עומדים בעינם.