בחירת עבודה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/01/18 12:44 כב בטבת התשעח

שאלה

שלום הרב,

אני בדילמה קצת קשה, כרגע עובד בחברת תקשורת דרך חברת קבלן, עובד בממוצע 11/12 שעות ביום בשביל יומית של 250 שקל, אין תנאים, אין ארוחות, אין כלום חוץ ממשכורת ורכב וצמוד, משתדל לתת מעשרות כל חודש, עכשיו יש לי אופציה להיות עצמאי דרך חברת הקבלן ולקנות רכב משלי כלים משל עצמי והכל ולהרוויח נטו בממוצע ביום 800/900 שקל, אבל גם אז אין תנאים אין פנסיה אין כלום אבל אני יכול לתת חומש במקום מעשרות, שזה המטרה שלי בעזרת השם,

ויש לי אופציה לעבוד בחברת תקשורת ללא חברת קבלן עם כל התנאים האפשריים ושעות יותר נוחות וגמישות ורכב צמוד והכל ומשכורת מעט גבוהה יותר ממה שאני מרוויח כרגע,

מקווה שתוכל לייעץ לאן לכוון את עצמי,

תודה, דוד

תשובה

ב"ה

שלום.

על פי הנתונים שכתבת בלי להתייחס לנתונים נוספים (משפחה? ילדים?) כדאי לך להיות עצמאי ולבנות את עצמיך לאט לאט.

עסק עצמאי מקבל גם סיוע והכוונה מטעם משרדי הממשלה השונים.

אל תפחד קפוץ למים ויהי ה' עמך!! "כל העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר- לא לפחד"

כדאי לך לשקול שיקול נוסף והוא איפה יהיה לך יותר זמן להתפלל במניין ולהקדיש עיתים ללימוד תורה. וכן היכן תמצא סביבת עבודה שתקדם אותך בעבודת ה' (ולכל הפחות שלא תדרדר אותך בעבודת ה 'שלך )

בהצלחה

"ויהי רצון שיקיים בך "ויהי דוד לכל דרכיו משכיל וה' איתו"

אמן

עוזיאל אליהו,

.