סרבנות גת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/06/20 13:20 כט בסיון התשפ

שאלה

למה לגבר מותר להתחתן למרות סירוב קבלת גט מצד אישתו ולהפך אסור לה ?

תשובה

שלום

על פי ההלכה הנוהגת כיום, גבר לא יכול לכפות גט על אשתו ואשה לא יכולה לכפות גט על בעלה. צריך הסכמה של שניהם.

במקרים מאוד קיצוניים (ממש מקרים ספורים כל שנה) שבהם למשל האשה איננה יכולה לקבל גט מסיבות רפואיות או סרבנות מאוד קשה, יש אפשרות להתיר נישואין לאשה שנייה. זה כמעט לא קורה.

אין אפשרות הפוכה כזאת (כי אשת איש מהתורה מנועה מלתחתן שוב. תחשוב מה היה קורה אם הייתה אפשרות כזאת ולא היו יכולים לדעת מי האבא של התינוק), אבל יש לבתי הדין פתרונות יצירתיים שהם מפעילים ומאמצים גדולים שלהם, שמצליחים בהרבה מאוד מקרים לפתור את הבעיה..

בפועל יש בארץ יותר גברים מסורבי גט מאשר נשים מסורבות גט.

מקווה שעניתי.

כל טוב