ספר ליקוטי תפילות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/08/19 10:06 א באב התשעט

שאלה

שלום

האם אני יכולה לקרוא בספר "ליקוטי תפילות השלם והמהודר"? הבעיה שגיליתי שיש ליקוטי תפילות לנשים במיוחד ולא הצלחתי להשיג אותו באינטרנט הכול אזל במלאי האם אני יכולה לקרוא בספר הכללי או שזה רק לגברים? איך אני אדע איזה תפילה היא לאישה?!

אשמח לתשובה

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין בעיה לומר כל תפילה, אלא א"כ מוזכר שם דברים מיוחדים לגברים - אותם מדלגים, אבל כל התפילות באות לפני בורא כל. והקב"ה שמח כשישראל פונים אליו בתפילה. ואפילו את יכולה לחבר תפילה מעצמך ולומר אותה מלבד התפילות הרגילות.

חודש מבורך ושבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ