ספק ביציאת זרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/06/19 05:32 ח בסיון התשעט

שאלה

בזמן האחרון אני מקבל יותר מדי נסיונות בין אם זה יציאת זרע ע"י ראייה בשוגג ובין אם זה קרי בשינה אבל יש לי שאלה בזמן האחרון אחרי שתן יוצא מן נוזל שאני בספק אם הוא שתן או זרע עכשיו מקודם אחרי שעשיתי את צרכי ראיתי נוזל שדי דומה לזרע יותר מהרגיל פתאום וגם לפני שזה קרה האיבר היה מוקשח מטבעו.כמובן שבזמן השתן הוא לא היה.

עכשיו אני בספק אם יצא לי זרע או לא כי אני מאוד מקפיד להיזהר ולא להיתפתות וכמובן שבפעמים הראשונות הכל היה בלי כוונה והצטערתי על כך מאוד.עכשיו השאלה שלי אם אחרי השתן הנוזל שיוצא הוא זרע או לא ואיך אפשר להבדיל בניהם.ומה צריך לעשות שאתה בספק עם יצא זרע או לא. אשמח לעזרתך

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יכול להיות שזה טיפה של זרע, יכול להיות שזה שאריות שתן. זה לא משנה כלום.

אתה עושה את ההשתדלות שלך לשמור את הברית וזה מה שחשוב.

מה שקורה בגוף שלך, לא בגלל מחשבות שלך - זה לא באחריותך.

לכן אין שום טעם לעסוק בכך.

תשדל כמה שפחות להתעסק עם האיבר. לא בזמן השתן - לא לפני ולא אחרי, אין שום צורך לבדוק כל טיפה שיוצאת מהגוף.

אם אתה שומר עיניים ונשמר מהרהורי עבירה, עשית את חלקך באופן מלא.

השאר בידי שמים.

בהצלחה!