סירורס בעלי חיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/04/20 18:23 ד באייר התשפ

שאלה

שלום הרב,

יש לי כלב אשר סובל מבעיה שפתרונה היא סירוס.

הבנתי שאסור לעשות סירוס אבל האם במקרה שהכלב סובל מותר?

הפתרון הסופי לבעייתו היא רק סירוס.. נמנענו מזה עד היום אך הכלב ימשיך לסבול אם לא יעבור זאת.. (הוא מקבל כדורים אך זה לא פותר את הבעיה ויתכן שבעתיד לא יוכל לעשות דברים בסיסיים אם לא יעבור סירוס)

יש היתר במקרה זה?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לבצע מכירת הכלב לגוי ושהגוי יטפל בעשיית הסירוס ולאחר מכן להחזיר את הכלב לרשותכם. אפשר גם לתת את הכלב לגוי ושהוא יאמר לגוי אחר שיסרס את הכלב. אם תרצו הדרכה מעשית של שטרות כיצד עושים זאת נא לפנות למכון התורה והארץ ואי"ה יעבירו לכם לאחר יום העצמאות נוסח.

חג עצמאות שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ