נרות שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/08/20 20:37 ט באלול התשפ

שאלה

שלום הרב,

עברנו לדירה חדשה השבוע, ככה שיצא שרוב הדברים עדיין בקרטונים. באתי להדליק נרות שבת 20 דקות לפני הכניסה, ולא היה לי דרך להדליק אותם, לא מצאתי גפרורים או מצית , וגם אין לנו עדיין כיריים, אז הלכתי לשכנים לבקש מהם ואף אחד לא היה שם. אני מדליקה כבר שנה שלמה רצוף ומאוד לא טוב לי על הלב שהפעם הזאת התפספסה, במיוחד כשזה השבת הראשונה בדירה חדשה. מה אני אמורה לעשות עכשיו כדי לשפר את המצב, יש הלכות כלשהן?

( אני יודעת שאני לא מחוייבת להדליק נרות שבת , אבל אמא שלי פחות בעניין ואני לא רוצה להכריח אותה, כי אז כל העניין של המצווה ירד )

תשובה

שבוע טוב

אמנם כתוב שמי ששכחה להדליק צריכה להוסיף מכאן ואילך עוד נר, אבל מכיוון שבמקרה שלך זה היה באונס, כי לא הייתה דרך להדליק, את לא צריכה להוסיף.

פשוט להשתדל שזה לא יקרה.

לגבי המחויבות -המחויבות היא של הבית, והמנהג הוא שאם הבית מדליקה, ואם לא, אז האבא או מישהו אחר מבני הבית, כמו שקורה במקרה שלך. ואשרייך שאת זוכה להאיר את הבית שלכם באור נרות השבת.

כל טוב