נסיעה לחו"ל בימי 9 באב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/08/19 23:28 ב באב התשעט

שאלה

שלום רב, בני לוחם בשיריון ואישרו לו "רגילה" מיום חמישי שלפני 9 באב עד יום רביעי שאחרי 9 באב. 9 באב חל ביום ראשון. המפקדים לא יכולים לשנות לו את מועד החופשה וזהו המועד היחיד. לא ידוע מתי שוב יאשרו לו חופשה מהצבא והוא מאוד רוצה שניסע לחו"ל. אף פעם לא נסענו בימים הללו אבל חשוב לי שהוא יהנה מהחופשה שאשרו לו. הוא עובד קשה מאוד בצבא. האם בכל זאת מותר לנסוע לחול בימים הללו כולל יום 9 באב?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שיהיה לו ולכם רגילה מועילה

הלכתית מותר לנסוע לחו"ל. השאלה מה עושים בימים הללו (שישי, וראשון). אם אפשר שביום ראשון יוקדש כולו לתענית ולאבלות, לא להסתובב ברחובות או לטיולים סתמיים, אולי אפשר ללכת לבית עלמין יהודים או זכרון השואה. ביום ו' ראוי ג"כ להשתדל להתמקד בצרות של הגלות, אבל אם אין אפשרות אפשר לנסוע למקומות (לא מסוכנים) לראות נוף ובלבד שלא יהיו שירים ורקודים.

ברור שראוי לא לעשות נסיעות כאלו בימים אלו, אבל אם לדעתכם זה חשוב מאד ויהיה בזה תועלת לחייל, נראה שאפשר להקל.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ