נמאס לי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/12/17 10:04 יג בטבת התשעח

שאלה

שלום למורנו ורבנו !

החלטתי שכבר נמאס לי !!!!!!!!

אני כבר קרוב לשנה כל תפילה כל יום כל הזדמנות לבקש והזדמנות של עת רצון

כמו פתיחת ההיכל, תפילה, השעה התשיעית, עשרת ימי תשובה,

והרבה סגולות ובכיות וממש ממש שפכתי את הדם שלי !!!!!! והעינים שלי כבר נהיו רכות מהבכיות בשביל שאני יזכור את התורה וכמה שאני חוזר על הלימוד וכמה שאני בוכה ומתפלל

כל מה שאני לומד אפילו שאני חוזר 10 פעמים תוך שבועיים בערך אני שוכח

ולא שאני לומד דקה והולך יושב שעות ברצף ולומד בתענית דיבור לומד הרבה מוסר

לא מכניס לפי מעדנים למעט בשבתות וימים טובים ור"ח

וברור שלא מכניס טרפות אוכל הכל כשר ולא אוכל כימעט שום פירות (בגלל התולעים)

מקפיד בהכל. ושום דבר אני עדיין שוכח הכל

ודאי שה' אוהב אותי אבל זה נראה כיאלו ה' שונא אותי ורוצה רק לרעתי!!!!!!!!!!!!

ופשוט נמאס !!!

רוצה את דעת מורנו ורבנו בנושא זה !

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ברור שחלק מהדברים אתה זוכר,

וגם מה שאתה שוכח - נשאר הרושם בזכרון, ולכן מבט קצר בספר ואתה נזכר.

כדאי ללמוד סיכומים קצרים שקל לזכור אותם,

כמו כן לעשות סימנים כדי לזכור - ויש הרבה שיטות,

אשמח לעזור בפלאפון 0527710491,

בכל מקרה - ה' לא כועס עליך ולא שונא אותך,

הרי זכית לאהבת התורה אז איך אפשר לצפות שהשם יתן לך את כל המתנות,

ובמיוחד אחרי מתנה גדולה כזו.

לכן צריך להתאזן בסבלנות,

ועם החזרות הזכרון גם מתחזק,

בברכה,

דני ארגמן