ניקוי לא יסודי של בזיליקום

חדשות כיפה רבני כושרות 21/04/20 09:57 כז בניסן התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שאלתי כבר שאלה זו באתר כשרות אך אולי הייתה איזה טעות ולא הגיע לי התשובה.

על כל פנים, אם אבי מכין פסטה ברוטב פסטו (בזיליקום (בזיליקום לא מפוקח)), וכך הוא מכשיר את הבזיליקום:

משרה עם סבון אבל לפחות מ3 דקות.

שוטף את הבזיליקום.

בודק עלה עלה אך לא יסודי.

ואז טוחן.

1. אם אני אבדוק ואדאג שהטחינה תהיה יסודית האם מותר לאכול מהפסטה?

כי זה ספק ספיקא לא? אם החרק לא נשתף ואם הוא לא נטחן.

2. ואם מותר לאכול- לאכול בלי חשש או לאכול רק כמות קטנה כזו שהוא לא יעלב?

ב. הדרך של הכשרת הבזיליקום היא:

3 פעמים:

השריה של הבזיליקום במים עם כחצי כפית סבון לליטר ושטיפה היטב?

וצריך גם לבדוק? אם כן כמה זמן צריך לקחת לבדוק בערך 10 עלים?

תודה רבה על העבודה הקשה שלכם!!!!

תשובה

שלום וברכה

לצערי לאחר שטיפת בזיליקום שאינו מפוקח נותרים עליו חרקים רבים, כפי שאפשר לראות בקישור הבא:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=414639&lang=HEB

בדיקת העלים מועילה רק למי שבקי בחרקים ויודע לזהות אותם.

במידה והוא נטחן בטחינה דקה ביותר, כלומר שקשה להבחין בחתיכות הירק עצמו ולבודדם, יש מקום להקל בשעת הדחק כדי לא להעליב להשתמש בזה.

לגבי שאלתך השניה - אם כוונתם לבזיליקום שאינו תחת פיקוח מחרקים - כאמור לעיל השטיפה בסבון אינה מועילה לנקות אותו. אם הכוונה לבזיליקום בפיקוח מחרקים - מומלץ לקנות מחברה טובה, ובה השריה במי סבון ושטיפה מספיקות.

בברכה

יצחק דביר