נטילת ידיים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/03/18 12:37 יב בניסן התשעח

שאלה

שלום וברכה,

1. האם נטילת ידיים של בוקר חייבת להיות על ידיים יבשות? (במידה והייתי בנוחיות ושטפתי ידיים בסבון ומים).. האם ניתן מיד אח"כ לבצע נטילה של בוקר?

2. במידה ובבית ובעבודה לא כולם נוטלים ידיים בבוקר, האם יש בעיה בשימוש באותה מגבת, אותו סקוצ לכלים וכו'...?

3. במידה והעוזרת בבית לא נוטלת ידיים בבוקר , האם יש בעיה בשימוש באותה מגבת /סקוצ/שטיפת רצפה וכו?

4. להבדיל ביציאה מניחום אבלים בביתו של אדם האם יש חובה ליטול ידיים?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

1.לא חייבות להיות יבשות. ואפשרי שנטילת ידיים שלוש פעמים לסירוגין תעלה לכאו ולכאן (כלומר מספיקה נטילה אחת)

2.אין בעיה.

3.אין בעיה.

4.איין חובה ליטול ידיים מיציאה מבית אבל.

יש חובה ליטול/לרחוץ ידיים מציאה מבית עלמין.

בברכה,

עוזיאל אליהו.

.