נטילת ידיים בסוף שבעה - סיום שבעה בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/04/20 22:47 יח בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

צריכים ליטול לי ידיים לאחר שבעה בשבת בבוקר.

1. האם אמי שאינה אבלה (גרושה) יכולה לעשות לי את נטילת הידיים?

2. איך עושים את הנטילה? (3 על כל יד או לסירוגין)?

3. מה צריך לקרוא ומי קורא - האבל או הנוטל?

תודה

תשובה

לשואל שלום,

שלא תדעו עוד צער.

ראשית נבאר סדר קימה משבעה בשבת למי שקרובו נקבר ביום ראשון:

האבלות נפסקת בבוקר השבת, אומרים את הפסוקים לסיום האבלות:

לֹא יָבוֹא עוֹד שִׁמְשֵׁךְ וִירֵחֵךְ לֹא יֵאָסֵף כִּי ה' יִהְיֶה לָּךְ לְאוֹר עוֹלָם וְשָׁלְמוּ יְמֵי אֶבְלֵךְ: כְּאִישׁ אֲשֶׁר אִמּוֹ תְּנַחֲמֶנּוּ כֵּן אָנֹכִי אֲנַחֶמְכֶם וּבִירוּשָׁלִַם תְּנֻחָמוּ:

העליה לקבר מתבצעת ביום ראשון (במגבלות משרד הבריאות)

לגבי שאלותיך, איני מכיר את המנהג הנ"ל לפרטיו. אם ניתן, כדאי לשאול רב מעדתכם.

1. אפשר. מי שאינו אבל. 2. לסירוגין, ככל נטילה משום רוח רעה. 3. מי שאינו אבל.

בשורות טובות!