נטילת ידיים אחרי הורדת שערות ברגליים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 21/09/18 10:10 יב בתשרי התשעט

שאלה

שלום הרב,

קראתי שצריך ליטול ידיים אחרי שמסתפרים,

האם אחרי שמורידים שערות ברגליים צריך ליטול ידיים?

תודה רבה וגמר חתימה טובה :)

תשובה

שלום וברכה,

לגבי שאלתך האם צריך ליטול ידיים אחרי הורדת שערות ברגליים.

ראי בדברי השולחן ערוך (אורח חיים הלכות הנהגת אדם בבקר סימן ד סעיף יח) שכותב:

"אלו דברים צריכין נטילה במים: הקם מהמטה; והיוצא מבית הכסא ומבית המרחץ; והנוטל צפרניו; והחולץ מנעליו; והנוגע ברגליו; והחופף ראשו. ויש אומרים אף ההולך בין המתים; ומי שנגע במת; ומי שמפליא כליו; והמשמש מטתו; והנוגע בכינה; והנוגע בגופו בידו".

וכתב הפסקי תשובות (אורח חיים סימן ד אות כח): "

"חיוב נט"י בגילוח ותספורת הראש או הזקן, למגלח ולמתגלח בכל סוגי הגילוח, בין בתער בין במספרים בין במכונה ובין בסם, ואפילו מקצת משערותיו, אך דוקא גילוח שיער הראש, אבל גילוח הזקן אינה מחייבת נטילת ידים, וכן לא הקוצץ מפיאותיו. והמגלח אחרים חייב בנטילת ידים כי בדרך כלל נוגע בשערות המטונפות מזיעה או נוגע בראשו של המתגלח".

אך מכיוון שבדרך כלל בגילוח הרגליים נוגעים גם ברגליים בוודאי שצריך ליטול ידיים כדי לומר דבר כלשהו שבקדושה.

בהצלחה רבה,

הלל