נזם באף

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/08/20 16:35 כו באב התשפ

שאלה

שלום הרב,

אני כבר הרבה זמן מתלבטת אם לעשות נזם באף.

מצד אחד אני יודעת שאין בזה בעיה הלכתית ובמיוחד בדור שלנו שזה כבר מאד מאד נפוץ.

בכל זאת יש לי התלבטות האם זה אומר משהו יותר עמוק?

האם הנזם יקטלג אותי או יגיד עלי משהו?

עוד משהו שחשבתי עליו זה העניין של השידוכים, אני לא יודעת איך הגברים תופסים את זה אצל בנות ומפחדת שזה יכול לגרום לכך שבנים דתיים חזקים ויראי שמיים לא ירצו לצאת איתי בעתיד בגלל זה.

אשמח לשמוע את דעת הרב בנושא, תודה.

תשובה

שלום

האם זה אומר משהו עמוק? זו שאלה שאת צריכה לשאול את עצמך מאיפה זה נובע - מהרצון ליופי, מרצון למשוך תשומת לב, מהשפעה חברתית, מהשפעה ממקורות חיצוניים (חוקות הגויים). כל אחת מהאפשרויות הללו כמובן מבטאת משהו אחר.

האם זה יקטלג אותך? זה מאוד תלוי בחברה שבה את חיה - מה מקובל בסביבתך בקרב בנות יראות שמים וצנועות? מה הגישה של המוסד החינוכי שבו את לומדת? מה דעת ההורים?

לגבי יחס של גברים יראי שמים לעניין, אני חושב שזה לא דבר אחיד. יש מקומות שזה כבר נחשב כדבר רגיל ולא חריג (מן הסתם גם סוג הנזם וגודלו משפיע), ויש מקומות שבהם זה חריג ויוצא דופן.

מציע לך גם לשקול את עניין החור באף, שאם אינני טועה, ברמה זו או אחרת יישאר גם אם תחליטי בעתיד שאת כבר לא רוצה ללכת עם הנזם. אולי כדאי להתייעץ לגבי נקודה זו עם בנות מבוגרות יותר שעשו זאת לפני כמה שנים.

בהצלחה וכל טוב