נזם באף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/05/18 11:22 טו בסיון התשעח

שאלה

שלום הרב

אני מאד רוצה לעשות עגיל באף ואני מתלבטת אם זה מתאים מבחינת ההלכה.

הרצון לעשות לא בא ממקום של החצנה אלא כי אני חושבת שזה מייפה. בכללי הצניעות יש המון מגבלות ואני משתדלת להקפיד עליהן ונזם לא מוגדר בדיוק אם מותר או אסור ולכן אני מתלבטת.

אני משערת שעם עגיל קטן - נקודה יש פחות בעיה. האם מותר גם לענוד חישוק? או יותר נכון - האם יש הבדל בהיתר / איסור הלכתי בין נקודה לחישוק?

תודה רבה מראש

תשובה

ב"ה

נכתבו כאן המון תשובות בנושא הזה כדאי לך לעיין בהם עיון נמרץו אם אח"כ שהיה לך שאלה ספציפית אשמח לענות.

בניתיים אני מעתיק לך תשובה שכתבתי כאן לפי הרבה שנים נכתב בלשון זכר והכוונה היא גם ללשון נקבה.

___________________________

כל מי שמבצע פירסינג הרי שהוא מביע בכך אמירה חברתית מסויימת.

אני חושב שאתה צריך לבדוק היטב בתוך עמקי הנפש שלך ולהיות כנה עם עצמך ולשאול ממה זה נובע אצלך?

הצורך הזה בעשיית פירסינג יש לו משמעות חברתית

של שיוך לחברה מסויימת.

לאיזה חברה אתה רוצה להשתייך?

אדם וחוה (מספר בראשית ) חיים עם סמלים, כן עם סמלים הם תופרים להם בגדים (סמליים) מעלי תאנה.

ומאז ועד ימינו, אנחנו חיים במציאות של סמלים.

ולכל אדם יש את הסמלים שלו ואת המדים שלו.

לחייל יש מדי צה"ל.

לשוטר יש מדי שוטר.

לרופא יש מדי רופא,

לרב יש מדי רב ,

לעו"ד יש מדי עו"ד

אגב, המדים האלה צריכים לעמוד בקריטריונים מאד מחמירים. הכומתה צריכה להיות ישרה, החולצה בתוך המכנסיים, חגורה, נעליים מבריקות, דיסקית וכו' וכו'.

למכסיקנים יש את המדים שלהם.

לצרפתים יש את המדים שלהם.

וגם לסינים יש את המדים שלהם.

אז מה ? כל העולם מתעסק בשטויות של מדים ?

המדים של האיש והאשה היהודים הם שונים מכל העולם. הם לוקחים בחשבון את המוסר העליון.

להיות יהודי משמעותו להיות אדם צנוע לכת באופן פנימי! כמו שנאמר בתורה "מה ה' אלוקיך שואל מעמך? כי אם והצנע לכת עם ה' אלוקיך".

הצניעות הפנימית באה לידי ביטוי גם בצניעות חיצונית.

ומה זה נקרא צניעות חיצונית? היכן עובר הגבול?

בדיוק בשאלה הזו מתעסקת ההלכה שניתנה לנו מהר סיני! ההלכה אומרת שיש משמעות לכל סנטימטר! כן, לכל דבר בעולם יש משמעות – גם לסנטימטר.

ועם לעגיל ,

וגם לעגיל בטבור,

וגם לעגיל בלשון,

וגם לעגיל באף,(נזם זהב )

וגם לעגילים בכתפיים.

וגם לשיער ארוך .