נזיר - שאלה בלימוד

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/05/21 00:05 ח בסיון התשפא

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון.

במדבר פרק ו ג

מִיַּיִן וְשֵׁכָר יַזִּיר חֹמֶץ יַיִן וְחֹמֶץ שֵׁכָר לֹא יִשְׁתֶּה וְכָל-מִשְׁרַת עֲנָבִים לֹא יִשְׁתֶּה וַעֲנָבִים לַחִים וִיבֵשִׁים לֹא יאכֵל

תורה תמימה

וכל משרת ענבים - אמר ר' אבהו, אמר ר' יוחנן, כל איסורים שבתורה אין היתר מצטרף לאיסור, חוץ מאיסורי נזיר , שהרי התורה אמרה משרת נזיר ל"ה ב':

לדוגמא אם אכל חצי זית ענבים וחצי זית לחם בבת אחת חייב ?

תודה ממשה

תשובה

שלום משה,

אין הכוונה שאכל לחם ויין

אלא שאכל חצי רביעית יין, וערבב אותה עם חצי רביעית מים או סודה.

אז היתר מצטרף לאיסור, כי מה שנשרה ביין גם מצטרף.

בדוגמא שלך - אם לקח חצי זית לחם וטבל ביין עד שנספג כל היין והלחם נשרה ביין, יתחייב באכילתו שהלחם מצטרף ליין.

בהצלחה בלימודך.