נדר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/08/20 20:47 ט באלול התשפ

שאלה

עשיתי מעשה טיפשי .

שאני נורא מתביישת בו

נדרתי נדר .

נדרתי נדר לבנאדם שלא עשיתי דבר כלשהו אבל אכן עשיתי את הדבר שנדרתי עליו שלא עשיתי .

(נדרתי על המשפחה ועל זה שנקבל את המחלה אם קיימתי יחסי אישות במשך החיים אבל זה שקר כי כן קיימתי .)

נדרתי בטעות בשם בני המשפחה נדרתי עליהם ועל משפחתי ונדרתי שהמחלה הארורה תגיע אלינו שלא עשיתי את הדבר הזה(שזה קיום יחסי אישות) ובכן עשיתי את זה אבל נדרתי סתם וזה היה רגע של בלבול ורגע של חוסר כוונה .

איני יודעת מה לעשות ומצטערת על כך מאוד האם הדבר נקרא נדר אמיתי? והאם יקרה. משהו לבני משפחתי??

האם אני צריכה לעשות התרת נדרים?

אני נורא מתחרטת על מעשי ואני לא יודעת האם הדבר הוא חטא והאם זה נקרא נדר כי זה הרי נדר על דבר שלא עשיתי אבל כן עשיתי .

מה לעשות בבקשה אשמח לתשובה שתעזור לי אני ממש מתחרטת .

האם יש משהו שאפשר לעשות שימחק את זה ?

תשובה

שלום

נדר זה דבר שאדם מקבל על עצמו לעשות (או לא לעשות) ביחס לעתיד.

מה שאת מתארת זה לא נדר, אלא שילוב של אי אמירת אמת ומשהו מעין קללה.

מה שאת צריכה לעשות זה חזרה בתשובה על שני הדברים הללו, כלומר, חרטה מעומק הלב על מה שאמרת, וידוי בפה לפני ה', וקבלה לעתיד להתאמץ מאוד שלא לחזור על כך.

בע"ה אין לך מה לחשוש מהתממשות של מה שאמרת. אלו דברי הבל.

כל טוב ושבוע טוב ומבורך.