נדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/09/19 12:37 א באלול התשעט

שאלה

לפני זמן מה בני עבר בדיקה שהמתנתי לתוצאותיה 3 חודשים. בזמן ההמתנה דיברתי לעצמי ואמרתי שאם התוצאה תהיה תקינה אז אבלה עם אחי שהוא נכה כל שבוע. התוצאה היתה תקינה אך לצערי לא מתאפשר לי ללכת כל שבוע אליו אבל עדיין עושה מה שאני יכולה למענו ואף אמשיך. העניין הוא שאני לא רוצה שזה יהיה תחת נדר. הם זהו נדר? ואם כן איך מתירים? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

זה נדר.

וזה נדר בעת צרה, ועל כן יש לו משמעות הלכתית מיוחדת.

הדבר הטוב ביותר הוא לקיים את הנדר. אולם אם זה לא אפשרי – חובה לעשות התרה, לפני שלא נוהגים כפי שנדרו.

וב"ה שזכיתם בבריאות.

כל טוב