נדר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/08/18 12:39 ח באלול התשעח

שאלה

היי , חודש לפני יום הולדתי לגיל 14 נדרתי נדר כאשר חשבתי ופחדתי שהמטוס יתרסק בטיסה חזרה לארץ בנדר הזכרתי את שם שמיים כמה פעמים , הנדר היה שבשבת אני לא אשתמש בטלפון לנצח , רציתי לדעת אם הנדר תפס בכלל בגלל הגיל הצעיר? ומה קורה אם הפרתי אותו 2 שבתות וחזרתי ליישם אותו? ואם אני יכולה לעשות עליו התרת נדרים? ושאלה אחרונה היא מה אני יכולה לעשות בנידון ( איך לכפר אם חטאתי? , איך להתיר את הנדר כלא היה אם בכלל תפס מלכתחילה )

אשמח לעזרה תכופה!

תשובה

ב"ה

שלום.

אני מבין שאת הנדר נדרת כשהיית בפחד גדול ובמצוקה גדולה.ולא היה לך שהות לחשוב בצורה הגיונית .חוץ מזה שנדרת נדר טוב שתכליתו לשמור שבת כמו שצריך.

אבל מכיוון שלא טוב לאדם לנדור נדרים אז כדאי לך לעשות התרת נדרים עם הציבור בערב ראש השנה ואם אבא הולך לבית הכנסת ואת לא הולכת אז תבקשי ממנו שיתיר עבורך את הנדר.

ובכל מקרה כדאי לך לחזק בעצמיך את התחום הזה של שמירת שבת שהרי לא סתם הקב"ה הביא עלייך ניסיון שקשור לשמירת שבת.

ומכאן ולהבא תשמרי היטב את מוצא פיך כי "שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו" ומי שחפץ חיים צריך להרגיל את לשונו לדבר טוב בכל זמן .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.