נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/05/20 06:59 יא באייר התשפ

שאלה

שלום,

יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר כמה זמן... השנה מאז אחרי החגים התחלתי לקרוא את פרשת השבוע בחומש, החלטה שקיבלתי במחשבה, בלי לתת לה ביטוי במילים. במהלך הזמן שעבר קרה שלא עמדתי בקצב וצברתי פיגור קל. כשנשאלתי לגבי העניין עניתי "אז אני צריכה להשלים את זה מתישהו". בעקבות זה מצאתי את עצמי חוששת ומתלבטת האם למעשה נדרתי כאן נדר... מה דעת הרב בעניין?

מעבר לעניין הספציפי הזה, באופן כללי קורה לפעמים שאני מוצאת את עצמי מתעסקת באופן טורדני בדקויות של שמירת מצוות, מה שיכול לבוא לידי ביטוי בענייני נדרים או בתחומים אחרים. חשוב לי לקיים את ההלכה כפי שהיא, אך אני מרגישה שההתעסקות בכך באופן שאני חווה אותה יותר מפריעה מאשר מקדמת. האם יש לרב עצה כיצד להתמודד עם זה?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

בהתרת נדרים של ערב ראש השנה או ערב יום הכיפורים ישנה מסירת הודעה מראש, שכל הנדרים מבוטלים, וגם אם נוהגים מנהג טוב כמה פעמים - הוא לא יהיה נדר.

אם אמרת את זה - אין כל מקום לחשש, וזה מה שצריך לעשות לכתחילה, וכך לא תמצאי את עצמך בדילמה מתמדת בנושא נדרים.

אם לא - זה הזמן לכנס 'בית דין' קטן (שלושה אנשים), ולומר בפניהם את המודעה הזו, וממילא לא תצטרכי לחשוש יותר לדבר.

כל טוב ושמחה