מתי להתחיל לצאת?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/08/19 07:33 כט בתמוז התשעט

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב

אני בחורה דתייה בת 19 סיימתי שירות לאומי ובקרוב מתחילה מדרשה בע"ה

ואני מניחה שזה נשמע מהצד שאלה תמוהה אבל איך יודעים מתי הזמן הנכון להתחיל לצאת

מבחינת הרצון שלי יש רצון רב

מרגישה שיש דרך בחיים שלי שברורה ועבודה על עצמי על המידות וב"ה התקדמות תמידית והרבה שאיפות והגשמה

אך איך יודעים שעכשיו אני מספיק "מתוקנת" כביכול ומוכנה לקבל ולתת מבחינתי הקמת בית זה דבר עצום וגדול מצד אחד זה הרגשה שזה יכול להתאים השאלה אם להאמין להרגשה וגם כשהתייעצתי אם אנשים הדעות חלוקות מאוד יש שאומרים לחכות לסיים את המדרשה או הלימודים ויש שטוענים שדווקא עכשיו זה זמן שיכול להיות ראוי וטוב לי ושידוך זה לא כמו בית ספר שברור מתי מתחילים ומסיימים בשידוכים מרגיש לי שהכל פתוח שאין זמן מוגדר וברור שיודעים בוודאות שאתה מוכן כביכול. זה משאיר אותי מעט מבולבלת אשמח לתשובה בתודה אוראל.

תשובה

שלום וברכה

ברוכה הבאה לעולם בו אלה שאלותייך. זו עצמה סיבה לשמחה.

האם אני רשאי להציע לך דרך אחרת ?

אם תשובתך חיובית, אני מבקש לפתוח לך שני שערים:

ראשון בהם הוא שער ההתבוננות הפנימית העצמית שלך לתוך עולמך. תני אמון בעצמך. תני אמון ברצונך ובתשוקתך. אם אתה חשה שזה מה שאת רוצה לעשות – לא מכוח של לחץ חיצוני, אלא משהו שקיים בך – האמיני בו. קחי את זה לאורך החיים כולם.

שני בהם הוא משהו על הנישואין. אני מקווה שלעולם לא תהיי בשלה. שלעולם לא תהיי מתוקנת מספיק. שתמיד תהיי בתנועה לקראת. שבן הזוג שתחפשי גם הוא לא יהיה מושלם. שהנישואין ייתפסו בעינייך אפוא כמסע משותף של בני זוג לא בשלים – לא כל אחד לעצמו, לא בזוגיות שלהם, לא בקשר עם הקב"ה וכדו' – והם חיים בתודעה מתמדת של תיקון וצמיחה.

מכאן צומחים דברים הרבה יותר טובים.

ואם תרצי להיכנס בשני השערים האלה – אני מאמין שהם יהיו טובים לך מאשר דרכים אחרות.

האם את מעוניינת ללכת בדרכים אלו ?

כל טוב ובשרי לנו שמחות