מתי לברך ברכת האילנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/03/18 10:33 יט באדר התשעח

שאלה

הרב אליהו שלום לך כל שנה אני נזכר מאוחר אבל עכשיו נזכרתי בזמן לשאול שאלה שמאוד מטרידה אותי כי שמעתי דעות לכאן ולכאן.בקיצור מתי יש לברך ברכת האילנות?

בתודה מראש אודי

תשובה

ב"ה

שלום.

ברכת האילנות ניתן לברך החל מראש חודש ניסן למשך כל החודש כולו.

וזריזים מקדימים למצוות ומברכים מיד בראש חודש שהוא זמן תחילת החיוב.

ויש מנהג לברך את הברכה הזו בחול המועד ברוב עם ובהדרת מלך.

יש מחלוקת בהלכה האם ניתן לברך ברכת באילנות בשבת מפני שיש פוסקים שאוסרים ויש פוסקים שמתירים.

ומי שהוא ירא שמיים יצא ידי חובת כל הדעות ולא יברך ברכת האילנות בשבת אלא ביום חול וכאמור יהיה בבחינת זריזים מקדימים ויברך מיד בראש חודש שהוא תחילת זמן החיוב.

אגב, טוב ורצוי לברך ברכה זו מחוץ לעיר כלשון התלמוד שנפסק להלכה "היוצא בימי ניסן ורואה אילנות מלבלבין..." וצריך לברך את הברכה לפחות על 2 אילנות (שהרי כתוב בלשון רבים) ועדיף משני סוגים שונים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.