מתי זה משנה זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/01/19 10:18 כז בטבת התשעט

שאלה

היי,אני מתחזק דתי בסביבה חילונית,ואני נזכר עכשיו.

באמת שאני רושם לך בחרטה ענקית.

מתי שהייתי עוד מסורתי והיה לי שבת חתן,שמרתי את השבת וקראתי את הפרשה במנחה,ומשיעמום אני הוצאתי זרע לבטלה לפני מנחה,וקראתי בתורה עם זרע עליי..

ועוד דבר,ביום של הבר מצווה שלי,היה את ההנחת תפילין והכל בבוקר,ובערב של אותו יום של הבר מצווה הוצאתי זרע לבטלה..

האמת,בזכות זה חזרתי בתשובה ברוך השם.

עכשיו זה משנה אם הוצאתי זרע ואחרי זה קראתי בתורה בשבת,או בערב של היום בר מצווה שלי?

תשובה

שלום עליך צדיק. באמת צדיק.

אכן, המעשה עצמו הוא חמור מאוד, וכל שכן לקרוא בתורה עם הטומאה עליך.

מצד שני, אשריך שזכית מתוך כך לשוב בתשובה.

אמרו חז"ל - ""כל העושה דבר עבירה ומתבייש בו מוחלין לו על כל עוונותיו". ושערי תשובה לעולם לא ננעלים.

ואתה התחרטת ומתבייש במה שעשית.

על כן, תיקח את כל הצער הגדול שבך על מה שקרה, ותצעד עם זה קדימה בשמחה גדולה על שזכית לשוב אל ה', ותגדיל עוד ועוד את התשובה בכך שתתקדש ותטהר עוד ועוד, תתרחק מהטומאות המביאות למצבים האלה, ותדבק כמה שיותר בתורה הקדושה ובעבודת ה' יתברך בשמחה.

בהצלחה רבה ושבת שלום