משפחה של הבן זוג

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/04/20 11:59 יט בניסן התשפ

שאלה

היי,מקווה שמכאן תגיע הישועה.

יש לי בן זוג כבר 3 שנים , הוא הילד הקטן במשפחה ויש לו 2 אחים שגדולים ממנו ונשואים.

מהרגע הראשון שהוא הביא אותי לקידוש שאכיר את משפחתו- לא אמרו לי שלום או התייחסו אליי, הגיסות התעלמו ממני ואמרו לי אחרי זה שלום באילוץ כששאלו אותן אם הציגו את עצמן בפניי .

ניסיתי שלא ךתת לזה במה ולהמשיך בשלי ולהיות נחמדה

מפגישה לפגישה זה נהיה יותר ויותר מזלזל כמו שדרשו ממני לשטוף כלים או עקיצות באמצע השולחן על כמה שהבן זוג שלי טיפש ומציק וילד מגודל

לא הץערבתי בשום דבר שנגע אליהם עד הרגע שבאמצע קידוש בן זוג שאל איפה התפילין שלו ודודה שלו אמרה שמי שמתחתן מקבל חדש

אז אח שלו התפרץ ואמר חס וחלילה שלא יחשוב שאת רומזת לו ואמא שלו גם אמרה מה פתאום לא מתאים לנו ... מה שמאוד פגע מי ומאז הפסקתי ללכת לשם .. אנחנו גרים יחד שנה וחצי בשכירות וצאז אני לא בקשר עם המשפחה שלו

גיסתו שנשואה לאח הבכור עושה הכל כדיי להרעיל עליי ולטנף עליי העיקר שלא אערער אתמעמדה במשפחה (מה שאני לא מנסה לעשות כי אני לא בתחרות עם אף אחד)

ועלו מים עד נפש ..

אנחנו לא נושאים עדיין ואני כבר יודעת מה יקרה כשיציע לי נישואין . זה יהיה בלאגן וריבים וניסיתי כל דבר כדיי להגיע לפתרון

דיברתי עם ההורים שלו , והם גירשו אותי מהבית כי אני חצופה שאני מעיזה בכלל להגיד שמשהו לא בסדר ... ועוד כל מיני נסיונות שכשלו .

בן זוגי בצד שלי ותומך בי אבל קשה לי לדמיין שבעתיד אהיה קשורה אליהם ושהם יהיו חלק מהעתיד שלי

לא עתיד כזה רציתי לעצמי ולילדים שיהיו לי וזה קשה לי

חיפשתי כל מיני סגולות ותפילות ועוד עשרות דברים , האמנתי בכל כוחי שכל תפילה שלי תשנה את זה. השבת הזו שהייתה קראתי את כל התהילים מתחילתו עד סופו (חוץ מזה שבטעות קראתי את הבקשה לאחר סיום תהילים של יום חול ולא של שבת) והתפללתי כל כך חזק שיבינו את הטעות איתי ויבקשו סליחה ומחילה

ניסיתי פשוט הכל , אני כבר לא רואה דרך לפתרון איך אסלח על כל מה שעשו לי ? על כל ההשפלות והתחרויות וזה שהרעילו משפחה מורחבת עליי .....

מה אני כבר יכולה לעשות ?

הוא לא העתיד שלי? הוא כן העתיד שלי ?

באמת הפתרון היחיד הוא להרים ידיים מהקשר הזה בגללם ?

תשובה

שלום

ראשית, אני לא חושב שאני מקור לישועות, אבל אנסה לסייע.

אני לא מתייחס כאן לנושא המגורים יחד לפני החתונה, לא מפני שאני חושב שזה בסדר, אלא מפני שזה לא נושא השאלה.

המצב שאת מתארת הוא אכן קשה ולא נעים.

ברור שאת לא צריכה להיות בקשר עם מי שגורמים לך צער ומתייחסים אלייך בצורה המשפילה שאת מתארת.

קשה מאוד לדמיין ואף לרצות מציאות עתידית כה מסובכת, שבה לאחד מבני הזוג אין שום קשר עם המשפחה של בני הזוג, ובמיוחד שהדבר ישפיע כמובן על הילדים, כי זה אחד משני הענפים של המשפחה שלהם.

מצד שני, זה לא אומר שבגלל זה צריך לפרק את הקשר.

הקשר בין בני הזוג איננו מותנה בקשר של כל אחד מהם עם ההורים ושאר המשפחה של בן הזוג.

לכן למעשה, אני חושב שלא נכון להחליט שלא להתחתן בגלל דבר שכזה, אבל כמה דברים צריכים להיות ברורים מראש:

אי אפשר להכריח אותך לסבול ולעבור השפלות. ולכן כל עוד זהו היחס, זכותך המלאה שלא להגיע לשם, ושלא להיות בקשר עם אף אחד מבני משפחתו שמתייחסים אלייך כך (אם יש מישהי שם שמתייחסת אלייך אחרת, כדאי להיות בקשר איתה).

כל הקשר עם משפחתו צריך להיות דרכו. כולל כשיגיע זמן החתונה. הכל צריך להתנהל דרכו, ולא כקשר ישיר שלך מולם (אלא אם כן בעזת ה' הדברים ישתפרו).

צריך להיות ברור ומוסכם ביניכם שאת לא אמורה לעבור השפלות וכיוצא בזה, בטח שלא בחתונה ובתקופה שלפניה או אחריה. הוא אמור להיות המגן שלך מול משפחתו.

להקפיד מאוד בנושא הדיבור, כלומר, להתאמץ מאוד לא לדבר רע על אחרים. זה לא כולל מקרים שבהם את צריכה לפרוק חוויות לא נעימות ורגשות מעיקים. אבל אם יש מישהי אחרת שאת יכולה לפרוק אצלה, לכאורה זה עדיף, כדי לא להעמיס עוד על הקשר שלו עם משפחתו.

בנוסף, אני רוצה להציע משהו שקראתי. אני לא יודע אם זה יעזור או לא, אבל בוודאי שווה לנסות.

רב גדול בשם הרב חיים מוולוז'ין, שחי לפני כמאתיים שנה, כותב כך:

"דבר בדוק ומנוסה - אם יהי לאיש שונאים, אם יפעל אצל עצמו שהם צדיקים בזה, ויאמר שמסתמא דיברו עליו לשון הרע שהם סוברים שהוא אמת וכדומה, תיכף כשידרוש זכותם ויפעל אצל עצמו שהדין עמהם, מיד יתהפכו לאוהבים".

כלומר, ללמד עליהם זכות ולהסתכל עליהם בעין טובה.

מניח שהישועה לא באה ממני, אבל מקווה שהועלתי קצת.

חג שמח ובשורות טובות במהרה