מרגיש שאני מאחר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/02/18 15:27 כז בשבט התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

בזמן האחרון אני מרגיש מנותק... אני מרגיש אדיש לדברי מצוות וגם אני מאחר הרבה פעמים לתפילות ומגיע בעמידה (מנחה) ובשחרית אני גם בא בברוך שאמר. כמו כן, פעם הייתי ממש מכוון בתפילה ומבין את מה שאני אומר והיום ממש קשה לי לכוון והמון מחשבות נכנסות לי לראש.

לצערי גם בדברי עבירה אני מרגיש מנותק... אם חלילה פגמתי בברית (אני לצערי גם פוגם בברית אבל נלחם עם היצר על כך) אני לא מרגיש ממש חרטה כמו שהייתי פעם מרגיש.

מה אני יכול לעשות? ממה זה נובע?

תשובה

ב"ה

שלום.

אני מלא הערכה אליך על כך שאתה מתמיד ומגיע לתפילה בציבור .אשרייך!!

במקום שיש ציבור של 10 אנשים השכינה שורה ואתה מגיע לפגישה עם השכינה.אשרייך!!

לאחר חורבן בית המקדש הראשון תיקנו אנשי כנסת הגדולה את התפילה הציבורית במניין.

והתלמוד במסכת ברכות דף ח אומר שאין הקב"ה מואס בתפילתם של הציבור והיא מתקבלת

ועיקר המשמעות של תפילה בציבור זה לעמוד יחד בתפילת 18 .אשרייך!!

נכון הוא שנפסקה ההלכה בשו"ע או"ח סימן צ שאדם צריך להשתדל להיות מ10 ראשונים בבית הכנסת וצריך לשאוף לכך אולם אם זה לא קורה ולא יקרה זה לא מוריד ממעלת התפילה שלך בציבור.

כדאי לך להביט על הדברים הטובים שאתה עושה ועל ההשתדלות העצומה שלך להתפלל בבית הכנסת במניין.

ולאולי כדאי לך להציב יעדים קטנים ולהתקדם .

למשל אתה יכול להחליט שאתה לומד ברכה אחת מברכת 18 ומכוון בה ביותר. ולאחר זמן מה תיקח ברכה אחרת ותכוון בה ביותר וכ"ו וכ"ו.

דע לך כי היצר הרע שמח מאוד שאתה עצוב! הוא לא מחפש להפיל אותך בחטא אלא מחפש לגרום לך להיות עצוב ומדוכא. אל תתן לו לנצח!!

תמשיך בעבודת השם ותתקדם ותעלה לאט לאט כי גם לך יש "כנפי רוח, כנפי נשרים אבירים, אל תכחש בם, פן יכחשו לך,דרוש אותם, וימצאו לך מיד."

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.