מראה חיצוני בשידוכים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/09/19 10:20 ה באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

הציעו לי בחור והוא נשמע בעל מידות טובות, המשפחה שלי מכירה אותו ואמרו דברים טובים בחור למדן תלמיד חכם רציני עוזר לזולת וחבר טוב של בעלה של אחותי (הוא זה שהציע את ההצעה).

עכשיו הראו לי תמונה שלו והתגובה הראשונה שלי הייתה צחוק וזה הרגיש לי כל-כך לא נעים, ישלי בעיה עם בחורים גדולים ברוחב הכוונה והוא כזה, ויצא לי לראות אותו הוא באמת נראה בחור נחמד אבל המראה החיצוני מקשה עליי

אני לא יודעת אם זה דבר שהוא נסבל או אפשרי מבחינתי, אם זה דבר שהזמן עושה את שלו, או שזה סלידה מהשורש.

גם אוסיף שתחילה ישר נמנעתי ואחרי שראיתי את ההתנהגות שלו במציאות ועוד אנשים מספרים לי עליו זה נשמע הצעה די טובה.

מצד אחד מרגיש לי לגיטימי לפסול על מראה חיצוני במובן מסוים

מצד שני יש בו ספציפית כמה דברים שכן מוצאים חן בעיני ונשמעים לי טוב.

מרגישה מבולבלת

אשמח לשמוע את דעתך בתודה מראש.

תשובה

שלום לך,

חכמים הדריכו אותנו לראות את בן הזוג לפני החתונה לפחות פעם אחת כדי לוודא שהמראה אינו דוחה.

קשה לקיים 'ואהבת לרעך כמוך' עם המראה מאד דוחה.

אבל אם המראה אינו בדיוק חלומך אבל אינו דוחה ממש - כדאי להכיר את האדם יותר. אצל רוב האנשים ובעיקר הנשים משתנה המראה עם השנים, ואוי למי שהתחתן כי התלהב מהמראה החיצוני.

לצערי רבים פוסלים בגלל המראה ולעיתים קרובות מתחתנים איתם אחרי עשר שנים כאשר הבינו שהמראה החיצוני הרבה פחות חשוב.

עיקר בנין הקשר הוא אחרי הנישואין ואינו קשור למראה

בהצלחה

דוד לוי