מצלמה שנפלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/09/17 12:57 כג באלול התשעז

שאלה

לחבר שלי יש מצלמה ממש יקרה, היא עולה בערך 10 אלף שקל. ביקשתי ממנו לראות אותה, וכשהוא נתן לי אותה היא נפלה ונשברה. המצלמה ממש עדינה, והתיקון שלה יעלה בערך 4 אלף שקל, ובכל מקרה מצלמה מתוקנת לא תתפקד כמו חדשה. לא ממש ברור מי משנינו אשם בזה שהיא נפלה. מי צריך לשלם?

תשובה

באופן עקרוני שואל חייב אפילו במה שקרה באונס.

אמנם לפי דבריך יש ספק על ידי מי נגרם הנזק, ואז באופן עקרוני אי אפשר לחייב אותך.

למעשה, אתם צריכים לגשת לתלמיד חכם ולפרט לו את כל פרטי המקרה בשביל שיוכל להכריע.