מציאת תהילים או ספר תנך

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/07/21 17:19 י באב התשפא

שאלה

שלום אדוני הרב,

מה שלומך?

כמה פעמים מצאתי ברחוב ספרי תהילים, ספר תנך או עלון עם מילים קדושות ובגלל שלא רציתי שיגיע לזבל, לקחתי אותם, אם היה מדובר בספר גדול שמתי בספריית בית הכנסת. אולם אם מדובר בספר קטן, השארתי אותם אצלי בבית מפחד שלא ילך לאיבוד שם ויפול על הרצפה לדוגמא, שאלתי האם זה בסדר שהשארתי אותם אצלי בבית? האם אני צריך להעביר את זה חזרה לרשות הרבים?

תודה

תשובה

שלום

אם מצאת ואין על זה סימן, אתה יכול לקחת את זה לבית שלך.

טוב מאוד שהרמת אותם.

בבית הכנסת יש מן הסתם גניזה שאפשר לשים בה אם אתה לא רוצה שזה יהיה אצלך בבית.

כל טוב